Cara Nak Buat Suara Chipmunks

Salam Mualaikum kawan2 semua..hope korang sihat2 n ceria selalu d smping kawan or family..Entri kali ne sy nak shared macam mana nak buat vocal versi chipmunks!!
Haaa…mesti sstgh korg daa tau mcm nak nak buat benda ne kan?...hehe

Btw sy just nak shared pada kawan2 yg mungkin tak tahu macam mana nak buat benda ne?
>>>>>Pertama sekali korang kena ada software AUDACITY,korang kena Google & download software tersebut.
>>>>>After korang daa download,mcm biasa korang open software ne dan benda tu akan terpampar macam ne

>>>>>Now korang Klik pada File>>Open (korang boleh pilih lagu yang korang suka) seperti imej kat bawah ne (1) dan seterusnya Klik pada Edit>>Select All (2)

>>>>>Selepas itu korang Klik pula pada Effect>>Change Pitch,Seperti gambar di bawah ne,pastikan Pitch (A) dan Percent Change 100.00 (korang mesti ubah),then klik OK

Seterusnya,korang Klik sekali lagipada Effect>>Change Tempo,lihat imej di bawah.Korang just ubah Percent Change to 4.176,then klik OK

>>>>>Dan selepas itu korang boleh tekan button PLAY dan dengar lagu tersebut….mudah kan
2 Responses
  1. Za Says:

    apakah ini sebenarnya? hehe


  2. Enyeisha Says:

    mrning za comey :)
    ooh ne cara2 nak buat suare chipmunks...pena gr x lagu chipmunks?alah yg ade movie Alvin n the chipmunks..hehehe..so if nak buatlagu mcm 2 leh laa ikut langkah2 spt yg sy buat 2...if x faham leh tnye sy nnti ya :)


hai shbt..
if u leave a comment..
i really appreciate it..he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...