Lagu Awan Nano menang



Morning..morning..slmt bekerja pada yg sedang bekerja & slmt kmbli ke sekola pada adik2 sekalian...ngee~~
malam tdi ada tgk AJL x? siapa yg ade tgk tu mesti korg daa tahu kn siapa pemenang AJL ke 26...ahaahaha...
ok just wanna 2 say...sy turut tumpang gembira sebab lagu awan nano telah dinobatkan sbg juara lagu ke 26 (korg yg minat lagu ne mesti bangga juga ann?)

Pada malam itu penampilan hafiz very simple just pkai T-shirt & seluar track..dpt info baju just berharga Rm20 & seluar Rm 30 (low budget isn't?)hehe
so pada hafiz syabas & tahniah sebab mampu bawa lagu tu sehingga ke peringkat akhir dan telah menjadi juara...suatu kejayaan yg amat dibanggakan



masa mula2 lagu ne keluar...1st time dgr mcm x brpa best..kali kedua dgr...perhhhh sumpahh...sy mmg jatuh cinta kat lagu ne lebih2 lg bila tgk video klip dia...fuhhh!!!! touchingx2...since hari tu sy sllu dgr lagu Awan Nano..x pena jemu...even nak tdo mlm pun x sah klu x dgr lagu ne..ekekekeke

ok....sy just nak shared sedikit info maksud awan nano ne erkk

begitulah awan nano
setia melindungi diri
tika panas mencuba menggores pipi
dan bibirmu

begitulah awan nano
sering saja tak terduga hadir
dan tak akan tercapai jejarimu


Awan apabila memutih di langit, tak ramai yang menghargai akan kewujudannya. Hadirnya sekecil zarah nano yang halus. Kalau ada, adalah. Kalau tiada, tak mengapa. Hanya apabila terik mentari membakar pipi, ketika itulah kita tercari-cari lindungan redupnya. Hanya apabila mendung menyelubungi hari, ketika itulah kita ternanti-nanti kemunculan lingkaran peraknya.

Sayangilah mereka selama masih mereka di depan mata. Jangan tunggu sehingga awan nano merajuk membawa pergi hujan jauh dari bumi lantas membiarkan mentari membakar kulit. ( http://oranglipis.blogspot.com/2011/02/awan-nano.html)

maksud yg pling simple is : pelindung iaitu org tua yg ingin beri pelindung pada anaknya :)
5 Responses
  1. Phat Says:

    lagu ni memang terbaik + video clips yg menyentuh jiwa


  2. Jokeonsalo Says:

    Like this entry..lirik yang simple tapi penuh makna makna yang mendalam..naik bulu roma bile dgar lagu nie..tahniah hafiz..an, i follow you..jum singgah http://jokeojeonsalo.blogspot.com/2012/01/awan-nano-juara-lagu-26.html .. tq =)


  3. O CIKTEDDY Says:

    lirik die mnyentuh jiwa =)


  4. Za Says:

    tahniah kat awan nano..hahaha...sesuai la ng blog AN ni, al maklum.pasni ada la lagu awan nano kat blog ni kn?xpyh pasang radio...dh.. :well... hahahaha


  5. FYA PELANG! Says:

    http://fyapelangi.blogspot.com/2012/02/video-maksud-awan-nano-edisi-johan-raja.html


    :)


hai shbt..
if u leave a comment..
i really appreciate it..he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...