aku redha....

Salam mualaikum n salam ramadan...fuhhh!! lama juga sy mendiamkan diri dari blog ne...rindu plak huhuhu....alhamdulillah....now kita dan sampai ke pertengahan puasa...skrg ne tengah menghitung hari utk menyambut ketibaan syawal...pada rakan2 di luar sana hope puasa korang full ye...jgn puasa yang yok tenghari buka periuk


Dalam kehidupan ne,,mcm2 perkara berlaku sama ada kita sedar or x sedar...
semua tu berlaku secara tiba2..kita akn sering di uji tak kira dalam keadaan mcm mna pun..yang penting kita harus kuat n tabah...tapi sebagai manusia yang lemah sy juga sering mengalami perkara seumpama itu...kadang2 sy merintih betapa sakit n peritnya nak lalui semua tu..sy sedar semua yang berlaku tu atas kehendak yang maha Esa..sejak kebelakang ini sy sering menitiskan air mata.....entah mana silapnya walaupun hal kecil sy akn menangis..hati menjadi sensitif..walaupun sy cuba utk lupakan hal yg menimpa sy..tapi sy x dpt ianya sering menjadi bayang2 dalam fikiran sy..ya Allah berikanlah aku kekuatan utk hadapi semua ini....lapangkanlah dada ku ini dgn hidayah Mu ya Allah..jka semua ini ujian untuku..aku redha..sesungguhnya engkau Maha mengetahui setiap yang berlaku dalam dunia ini.


2 Responses
  1. miss ct Says:

    Assalamualaikum...
    sila tabahkan hati tu.. semoga anda tabah hadapi dugaan di bulan ramadhan ini..


  2. Enyeisha Says:

    wsalam miss ct..thanks for comment
    yea...i hope so..semoga Allah bg sy kekuatan menempuhi ujiaNya..insyallah.


hai shbt..
if u leave a comment..
i really appreciate it..he3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...